Menu

Flere piger på banen i Køge Kommune

image Et ambitiøst ”fyrtårnsprojekt”
30. april 2017 kl. 09:22
Pressemeddelelse

Et ambitiøst ”fyrtårnsprojekt”, der skal medvirke til at udvikle dansk kvindefodbold

Et samarbejde mellem Køge Kommune, DBU og fodboldklubberne i Køge Kommune.

Onsdag den 3.maj kl. 17.30 i Nordea Loungen på Castus Park i Herfølge lyder startskuddet til en yderst ambitiøs satsning på rekruttering af piger, der spiller fodbold. Gennem uddannelse af 40 nye ungtrænere, foreningsintroducerende fodboldaktiviteter i frikvartererne, systematiske forløb i SFOerne, bootcamps for nye spillere, kommunale skoleturneringer målrettet mod piger m.v., er det målsætningen i perioden 2017-19, at fordoble antallet af piger der spiller fodbold i Køge Kommune. I konkrete tal betyder det, at der i sommeren 2019 gerne skulle være 300 nye ”pigemedlemmer” i kommunens fodboldklubber.

Projektet er tænkt som et såkaldt ”fyrtårnsprojekt”, som kan give erfaringer med en systematisk kommunal satsning på rekruttering og udvikling af pigefodbolden, der forhåbentligt kan være til at inspiration i resten af landet – og dermed medvirke til at realisere DBU ambitiøse målsætninger omkring medlemsvækst indenfor pigefodbolden.

Køge Kommune, DBU og klubberne skyder alle penge i projektet, hvilket muliggør ansættelsen af en daglig leder af projektet. Valget er faldet på Søren Lindholm Hansen, MBA, som bringer dels an passion for udviklingen af fodbolden, dels et stærkt ledelsesmæssigt CV ind i projektet. Herudover ansættes der yderligere en projektmedarbejder.

Projektet følges hele vejen igennem af medarbejdere fra Center for Ungdomsstudier, der også udarbejder den endelige evaluering af projektet.

30 minutter - så ved du alt, hvad der er værd at vide om projektet!

Programmet for eventet er stramt.

Søren Østergaard, ph.d., og leder af styregruppen introducerer de overordnede tanker i projektet.

Annette Simoni, formand for kultur og idrætsudvalget i Køge Kommune, introducerer Køge Kommunes bevæggrunde for at støtte projektet.

Frank Johnsen, træner for U16-landsholdet, fortæller om DBU´s forventninger til projektet.

Per Rud, Sportsdirektør i HB Køge, giver et bud på mulige synergier mellem drenge- og pigefodbold.

Herefter vil der være mulighed for spørgsmål.

Vi slutter senest kl. 18.15, hvor fokus i stedet rettes mod pokalsemifinalen mellem HB Køge Pigefodbold U14 og Brøndby IF U14, som selvfølgelig bliver spillet på Castus Park – for i Køge Kommune tager man pigefodbold alvorligt!

Yderligere information
Søren Østergaard, formand for styregruppen – 23304189 eller soren@hb.dk