Menu

Mindeord over Leif Larsen. Lidemark

image
Mindeord, skrevet af Per Rud, HB Køge, og Hans Hytteballe, Herfølge Boldklub.
11. november 2019 kl. 19:03

Det var med stor sorg, at vi erfarede, at Leif Larsen, Lidemark, var afgået ved døden søndag d. 3. november.

Leif blev født i Lidemark, mødte sit livs kærlighed, Ingrid, i den lokale skole, byggede deres fælles hjem her, fik børn; det blev herfra, at Leifs og Ingrids verden gik.

Efter et aktivt arbejdsliv som smed på Kemisk Værk i Køge, hvor han også nød kollegaernes respekt som tillidsmand, blev Leif i slutningen af 90’erne frivillig i Herfølge Boldklub. Da Leif senere sagde ja til at indtræde i Amatørbestyrelsen, blev dette indledningen til et mangeårigt frugtbart bestyrelsesengagement.

Leif var ligeledes medlem af klubbens tipsklub med de legendariske generalforsamlinger, hvor hele årets overskud skulle bruges på denne ene aften. Herudover spillede Leif i vintersæsonerne kort i klubben.

Også Herfølge Boldklubs støtteklub, Egernklubben, nød godt af Leif engagement ift. i en årrække at skaffe betydelige beløb til Ungdomsafdelingen.

Leif lagde et stort arbejde i såvel Herfølge Boldklubs Amatørafdeling som i den professionelle afdeling, og Leif var i disse år dagligt på Herfølge Stadion, ofte flere gange, og havde qua sit legendariske nøglebundt adgang overalt - “Spørg Leif”, “ring til Leif”, “det ved Leif” - lød det.

Også “Fejeholdet”, som i mere end 25 år sørgede for, ved hjælp fra ulønnede frivillige, at Herfølge Stadion altid fremstod præsentabelt, nød indtil for få år siden glæde af Leifs indsats.
Leif var værdsat og på fornavn med alle i klubben, fra spillere til sportsdirektør, og kendt for altid at have en humoristisk kommentar til tingene. Leif elskede det sociale liv, der udspillede sig i og omkring klubben - i sandhed et festmenneske i ordets allerfineste betydning.

Ingen var mere stolt af Danmarksmesterskabet i år 2000. Ved den store sejrsfest om aftenen bad Leif om ordet og udtrykte sin taknemmelighed over, som frivillig, at have fået mulighed for at være en del af dette “mirakel”. 

Leif Larsen blev ved en smuk ceremoni bisat fra Lidemark Kirke fredag d. 8. november, hvor kirken var fyldt til sidste plads, og hvor et overvældende blomsterhav vidnede om den store betydning, som Leif har haft for rigtig mange mennesker.

Vores tanker går til hustruen Ingrid, som også i mange år var en trofast frivillig, samt til den øvrige familie, som han var så stolt af.

Æret være Leif Larsens minde. 

Luk